Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Kennismakingsgesprek
Het kennismakingsgesprek is bij Coachpraktijk Sense altijd gratis en vrijblijvend.

Coachsessies
De tarieven voor een coachsessie van een uur zijn:

  • € 85,- per coachsessie voor particulieren (inclusief BTW)
  • € 105,- per coachsessie voor bedrijven (exclusief BTW)

Coachtraject
De duur van het coachtraject is afhankelijk van jouw behoefte en jouw coachvraag. Meestal kiezen mensen voor zo’n 5 tot 8 gesprekken. Er wordt per sessie gefactureerd en je kunt te allen tijde stoppen als je dat wilt.  

Voor bedrijven kan er een inschatting gemaakt worden hoeveel sessies iemand nodig heeft en kan er een totaalfactuur gemaakt worden.

Vergoedingen

Particulieren kunnen op verschillende manieren hun kosten voor coaching gedeeltelijk vergoed krijgen.

Via de werkgever
Ben je in dienst bij een werkgever? Dan kan het zijn dat zij jouw coaching willen vergoeden. Werkgevers hebben een (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie en zijn gebaat bij een duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers en leidinggevenden.  

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bekijk dan jouw CAO of vraag ernaar bij je leidinggevende of HR-manager. Heb je al een traject lopen bij de bedrijfsarts, dan kun je het ook aan hem of haar voorleggen. Werkgevers zijn na overleg met de arbo-arts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter ten behoeve van burn-out preventie en/of voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

Via het UWV
Ben je niet in dienst van een werkgever, maar heb je een uitkering en ben je aan het re-integreren? Vraag dan aan jouw contactpersoon bij het UWV of je aanspraak kunt maken op een budget voor coaching, bijvoorbeeld vanuit de zogenaamde Individuele Re-integratie Overeenkomst. 

Via de belastingdienst
Via de belastingdienst kun je kosten van coaching aftrekken als scholingskosten. Dit is mogelijk als jouw coachtraject gericht is op ‘verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomsten uit arbeid. De belastingdienst kan je hierover meer informatie geven. 

Indien je zelfstandig ondernemer bent, kun je de kosten van coaching doorgaans aftrekken van de belasting

Via de aanvullende verzekering
Op dit moment wordt coaching nog niet vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Toch zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve coaching en deze vergoeden in de aanvullende verzekeringspakketten. Kijk hiervoor de voorwaarden in je polis na.

Via een PGB
Heb je een persoonsgebonden budget (PGB)? Informeer dan of deze gebruikt mag worden voor individuele coaching. Kijk voor meer informatie op www.ciz.nl.

Contact

Heb je een vraag of wil je weten of je bij Coachpraktijk Sense terecht kunt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Wil je eerst weten hoe een coachtraject eruit ziet? Lees dan hier verder. 

tarieven_vergoedingen