Over de Coach

Over Mariëlle

Ik ben blij en trots dat ik in 2020 de deuren mag openen van Coachpraktijk Sense in Maarssen.  Coachen geeft mij plezier en voldoening en ik doe het met hart en ziel. Ik vind het mooi dat ieder mens zijn eigen unieke verhaal heeft en hoop daar als coach een heel klein steentje aan bij te mogen dragen.

In mijn eigen leven heb ik zeker ook struggles die niet altijd makkelijk zijn. Door mij bewust te blijven van mijn wensen en af en toe een steuntje in de rug van mijn naasten of een coach, leef ik wel steeds meer het leven dat ik graag wil. Ik heb ontdekt dat ‘groeien, genieten en geven’ belangrijke waarden voor mij zijn die ik zoveel mogelijk in de praktijk probeer te brengen.

In mijn werk als coach vind ik deze waarden alle drie terug en hoop ik ook anderen te mogen helpen om meer naar hun waarden te leven.

Wat is coaching voor mij?

Voor mij betekent coaching het helpen van andere mensen om het beste uit zichzelf te halen. Ik geloof in de kracht die ieder van ons in zich heeft, al is deze soms tijdelijk wat ondergesneeuwd door de uitdagingen van het leven. Ik vertrouw erop dat we deze krachten in de coaching samen weer terug kunnen vinden en nieuw leven kunnen inblazen.

In de coaching ga ik samen met jou op zoek naar de kern van wat er speelt en spreek ik daarin jouw ‘eigen-wijsheid’ aan. Dit doe ik op een manier die bij jou past en waar jij je zelf goed bij voelt. Jij zit aan het stuur en jij bepaalt waar we aan gaan werken. Als coach help ik jou om te kijken waar je heen wilt sturen en begeleid ik jou in dit proces.

Wat mag je van mij verwachten?

We werken we vooral in het hier en nu en brengen jouw dromen en wensen voor de toekomst in kaart. Waar nodig maken we een uitstapje naar het verleden, om bijvoorbeeld te begrijpen hoe jouw patronen zijn ontstaan. Jij geeft hierbij te allen tijde aan wat hierin voor jou van belang is. 

Met aandacht en zonder oordeel naar jou luisteren is voor mij als coach heel belangrijk. Ik luister naar wat je me vertelt, maar ook naar wat je me tussen de regels door zegt. Zo komen we bij waar het écht om gaat. Als ik denk dat dit jou verder kan helpen, zal ik doorvragen en waar nodig ook de vinger op de zere plek leggen. Uiteraard doe ik dit zorgvuldig en met respect.

Mijn missie is om een betrokken en toegankelijke coach te zijn bij wie je jezelf kunt zijn en die je voldoende vertrouwt om ook de moeilijke dingen te bespreken. Ik heb geen oordeel en probeer zo goed mogelijk bij jou aan te sluiten. Ik nodig mijn coachees van harte uit om open te zijn over hoe ze mijn begeleiding ervaren om hier zo goed mogelijk aan tegemoet te komen.

Spreekt mijn visie en werkwijze jou aan? Dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen voor een vrijblijvende eerste kennismakingsafspraak.

Wat anderen over mij zeggen

Mensen die ik gecoacht heb, omschrijven mij als empathisch, betrokken, evenwaardig en oplettend. Ik krijg terug dat ik met aandacht luister, waardoor mensen zich gehoord voelen en dat zij tot de kern kunnen komen doordat ik goede vragen stel. Mensen vinden dat ik een open uitstraling heb, waardoor ze zich welkom en veilig bij mij voelen. Ik vind het belangrijk dat de mensen die ik coach gewoon kunnen zeggen wat zij van de begeleiding vinden. Ik leer hier graag van om nog beter bij iemand aan te kunnen sluiten. 

Ervaring

Naast mijn werk als coach ben ik ook trainer. Sinds 2013 ben ik interne trainer bij het Leger des Heils, waar ik landelijk een heel pakket aan trainingen mag geven. Dit zijn bijvoorbeeld trainingen  Herstelgericht werken, Motiverende Gespreksvoering en Mentale Veerkracht. Daarnaast ben ik op dit moment als zelfstandig trainer bezig om trainingen op te zetten rondom mentale veerkracht en focus in het werk.

Voordat ik trainer werd, heb ik eerst zo’n vijftien jaar met heel veel plezier in de jeugdzorg en volwassenenzorg gewerkt. Hier heb ik een schat aan ervaring mogen opdoen in het werken met kinderen en volwassenen. Dit werk heeft me altijd veel plezier en voldoening gegeven. In diezelfde periode heb ik daarnaast als zelfstandig trainer opdrachten gedaan voor andere instanties en had ik in mijn vorige woonplaats Weesp al eerder een coachpraktijk. 

Het is mooi dat ik na mijn verhuizing naar Maarssen hier nu een nieuwe start kan maken met Coachpraktijk Sense en zo het werk dat ik zo graag doe weer op kan pakken.

Opleiding

Ik ben iemand van ‘een leven lang leren’. Ik vind het belangrijk om mezelf persoonlijk en beroepsmatig te blijven ontwikkelen. Op mijn achttiende  koos ik voor de ‘verstandige opleiding’: de HEAO. Echter na enige tijd werkzaam geweest te zijn in de commerciële sector, bleek dat daar mijn passie niet lag. Ik kwam erachter dat het mij meer voldoening gaf om met mensen te werken.

Ik heb mijn gevoel gevolgd en ben mij in deeltijd gaan omscholen tot Social Worker. Dit paste veel beter bij mij en ik kon vrijwel direct in de welzijnssector aan de slag.

Toen ik mij later begon te interesseren voor het trainen en coachen, heb ik mij ook op dit vlak geschoold. In 2009 heb ik bij Uyl-Trainingen een trainersopleiding gevolgd. In 2012 volgde ik mijn eerste coachopleiding bij RME, enkele jaren later gevolgd door nog een tweede coachopleiding bij het Europees Instituut. Met het trainen en coachen heb ik mijn ware passie gevonden.

Met regelmaat volg ik verder korte opleidingen, workshops en webinars om mijn kennis op peil te houden en mij verder in het vakgebied te blijven ontwikkelen.